Goudbaren vs Gouden Munten

Goudbaren vs gouden munten – potàto, potató?
U kunt misschien raar opkijken als u de bovenstaande titel te zien krijgt. Het gaat hier namelijk om de zogenaamde strijd tussen goudbaren vs gouden munten, een aanduiding die je ook wel in het voetbal of in het boksen tegen komt. Het gaat eerder om de voorkeur die u kunt hebben voor een bepaald product, de voorkeur voor een bepaalde vorm van een gelijk product om precies te zijn. U vraagt zich misschien af waarom wij daar een pagina aan wijden. Dat gaan we u eerst kort uit de doeken doen. Bij het kiezen voor goud is natuurlijk een aantal dingen van belang. Deze elementen komen op deze website uitgebreid aan bod.

Een van de elementen waar we in de eerste alinea’s op deze pagina graag aandacht aan willen besteden, is de vorm waarin het goud wordt gepresenteerd. Goud is een product dat in verschillende fysieke verschijningsvormen beschikbaar is en de vraag of u moet kiezen voor goudbaren vs gouden munten ligt in het verlengde daarvan. Sterker nog, op het moment dat u de afweging gaat maken tussen goudbaren vs gouden munten, weet u vrijwel zeker dat u gedwongen wordt een keuze te maken in gewichten en in uitgaven. Daarom bespreken we deze keuze zo uitgebreid op deze pagina.

Waarom kiezen voor goudbaren vs gouden munten?
We hadden natuurlijk ook al die andere producten die op goud geënt zijn kunnen bespreken. Denk hierbij aan de afgeleiden van goud, zoals futures, trackers en turbo’s; producten die zelf geen goud zijn, maar het goud wel zien als goed onderpand voor investeringen, grote bestedingen en wat al niet meer. We hebben er echt voor gekozen om het goud als fysiek product te benaderen. De vraag of up partij moet kiezen in de strijd van goudbaren vs gouden munten is daarom ook daarop gebaseerd. U kiest voor fysiek goud, althans, dat nemen wij aan.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan investeren in de afgeleiden van goud. Dat is uw goud recht. Realiseer u dan alleen wel dat u een nog groter risico op de prijs en waarde loopt, vanwege de hefboomwerking die te koppelen is aan deze producten. 100% zekerheid bestaat niet, maar de keuze tussen goudbaren vs gouden munten zorgt er in ieder geval dat u echt iets handen heeft en niet een los contract aangaat met een vaag product als onderpand. Goudbaren vs gouden munten gaat dus over ‘the real deal’.

Goudbaren vs gouden munten – kiezen we partij?
Het klinkt aantrekkelijk en ook betrekkelijk eenvoudig. We kiezen partij in de strijd van goudbaren vs gouden munten; met andere woorden, we geven onze voorkeur aan voor één van de twee. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Want waar gouden munten en goudbaren onderling een strijd uitvechten, is dat voor ons misschien nog niet zo duidelijk. Wij zijn namelijk van mening dat deze twee producten allebei veel te bieden hebben, zolang je maar weet hoe je ze in moet zetten en kunt gebruiken en hoe je er geld mee kunt verdienen en risico’s kunt spreiden.

Daarbij kan dus gezegd worden dat goudbaren vs gouden munten lang niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt; er is meer aan verbonden dan enkel en alleen de mogelijkheid om geld te verdienen en de mogelijkheid om een fysiek gouden product in huis te halen. Het is echter wel zo dat u met al deze opties in uw achterhoofd zelf de keuze moet gaan maken in de onderlinge afweging van goudbaren vs gouden munten. Denk hier dus aan op het moment dat de bestelling bijna klaar staat, dat het geld beschikbaar is gemaakt.
Goudbaren vs gouden munten – de voordelen van goudbaren
Vooruit. We kiezen niet echt partij, maar gaan toch aan de slag met voor en nadelen. Of eigenlijk, alleen met voordelen. Want we willen niet dat u wordt beïnvloed doordat we het alleen maar hebben over de nadelen van de een of dat de voordelen van de andere niet helemaal helder naar voren komen. Goudbaren vs gouden munten is natuurlijk ook geen strijd op leven en dood, integendeel. In deze twee alinea’s gaan we wat dieper in op de voordelen van de goudbaren. Het eerste voordeel: u koopt vaak wat meer massa.

Waar gouden munten soms maar een gram of 10 zwaar zijn, kunt u goudbaren kopen die 100, 200 of misschien zelfs wel 500 gram zwaar zijn. Een echt broodje goud behoort zelfs nog tot de mogelijkheden. Bij het kiezen tussen goudbaren vs gouden munten dient u daarom ook vooral rekening te houden met het gewicht dat u kunt en wilt bestellen. Het grote voordeel is dus dat u bij goudbaren vs gouden munten in het eerste geval behoorlijk wat meer massa kunt kopen. Andere voordelen zijn de mate van acceptatie bij grote handelshuizen en verzekering; het is gebruikelijk om veel te verhandelen.

Goudbaren vs gouden munten – de voordelen van gouden munten
Net beschreven we de voordelen van goudbaren wanneer het gaat om het maken van de investeringsbeslissing. Nu maken we de keuze om u wat meer te vertellen over de voordelen van gouden munten. Die voordelen zijn groot, met name wanneer het aankomt op het investeren voor de wat kleinere beurs. Ook dit leggen we graag aan u uit. Bij goudbaren vs gouden munten speelt de massa van het fysiek product een grote rol. Hoe meer geld u beschikbaar heeft voor deze massa, hoe groter uw product kan zijn.

Dat is van elementair belang bij goudbaren vs gouden munten. Hoeveel van het product wilt u daadwerkelijk uitgeven of bestellen en hoeveel van het product kunt u kopen. Omdat gouden munten wat minder massa vertegenwoordigen kunnen deze interessant zijn voor met name startende investeerders en mensen die geld uitgeven om hun portfolio te verbreden. Goudbaren vs gouden munten moet dus altijd in dit perspectief gezien blijven worden, en gelukkig is dat ook mogelijk. We wensen u heel veel succes bij het maken van deze keuze!